トルバドゥールマグマ トリプルスパイクトブレット 330ml

Troubadour Magma Triple Spiked Brett
Brouwerij The Musketeers / ムスケテール醸造所
alc. 9.8% / IBU40 / 330ml 正規輸入
ベルギービール / Belgian Beer
酸味のあるタイプ / Sour
トリプル・トリペル / Triple ,Tripel
Untappd
トゥルバドール/トルバドール
Troubadour = 11‐13 世紀ごろ主にフランス南部で活躍した叙情詩人
販売価格
740円(税込み)
会員価格
725円(税込み)
在庫
7
商品コード
10580
カテゴリー
ベルギー/オランダBelgique/Netherland
メーカー
Musketeersムスケテール醸造所
オリジナルグラスOriginal Glass : 330ml Tulip チューリップ型
私たちは常に挑戦を受け入れています。通常の酵母に3種類の異なるブレタノマイセス酵母を使用したビールの発酵は、醸造界でも類を見ないものです!
We staan altijd wel open voor een uitdaging. Vergisting van bier met drie verschillende Brettanomyces gisten, geënt in de normale gist, is uniek in de brouwwereld!

ブレタノマイセス(酵母)にはさまざまな種が含まれており、それぞれがビールに独自の特徴を与え、時には発酵のさまざまな段階に固有の特性を含んでいます。
これにより、標準的なサッカロミセス酵母に3つの異なる種のブレタノマイセスを3つの発酵段階 (主要な発酵、ラガーリング、ボトル内での発酵) で「スパイク」するというアイデアが生まれました。
「スパイク」とは、特定の物質、有機体、または分子を意図的に添加して、反応または (生) 化学的プロセスに特定の影響を与えることです。
通常の酵母に3種類の異なるブレタノマイセス酵母を移植したビールの発酵は、醸造界でも類を見ないものです。したがって、この場合、ブレタノマイセスの量は、使用される標準的な酵母に追加されます。ブレタノマイセスはアルコールに非常に耐性があるため、酵母はサッカロミセスがほとんど活動していない状態でも糖を変換し続けます。これにより、独特の味わいのプラス効果が得られ、非常に長い貯蔵寿命と味の変化が保証されます。

トルバドゥール マグマ トリプル スパイク ブレットはオレンジがかった銅色で、頭は黄色がかっています。柑橘類、マンゴー、ホップのスパイシーでフルーティーな香りに続いて、ストローと干し草の典型的なブレタノマイセスの香りがしばらくして浸透します。味に関しては、柑橘系の果物、オレンジ、軽いキャラメルの風味、バター、アルコールを発見できますが、特に新鮮な酸味には驚くべき効果があります。ドライでホップのビターな余韻が長く続きます。ブレタノマイセス酵母により、このビールはさらに進化し、長期保存が可能になります。
Brettanomyces (gist) omvat nog verschillende species, die elk hun eigen karakter geven aan het bier en ook elk soms unieke eigenschappen bevatten voor de verschillende fasen van de vergisting.
Hieruit groeide het idee om op drie vergistingsfasen (hoofdgisting, lagering en hergisting op fles) de standaard gebruikte Saccharomyces gist te ‘spiken’ met drie verschillende species van Brettanomyces.
‘Spiking’ is het opzettelijk toevoegen van een bepaalde stof, organisme of molecule om een bepaald effect te genereren op een reactie of (bio)chemisch proces.
Vergisting van bier met drie verschillende Brettanomyces gisten, geënt in de normale gist, is uniek in de brouwwereld! In dit geval wordt er dus een hoeveelheid Brettanomyces toegevoegd aan de standaard gebruikte gist. Brettanomyces is zeer bestendig tegen alcohol, waardoor de gist suikers blijft omzetten in condities waar de
Saccharomyces bijna niet meer actief is. Dit geeft een uniek bijkomend smaakeffect en zorgt voor een extra lange bewaarbaarheid en smaakevolutie.

Troubadour Magma Triple Spiked Brett is oranje-koper met een geelachtige schuimkraag. In de neus merk je kruidige en fruitige aroma’s van citrus, mango en hop gevolgd door de aanwezige typische Brettanomyces geur van stro en hooi die pas na een tijdje doordringt. Qua smaak ontdek je citrusfruit, sinaasappel, lichte karamelsmaak, boter en alcohol maar vooral de friszurige smaak heeft een verrassend effect. Het droog en hopbitter einde blijft lang nazinderen. Brettanomyces gist laat dit bier nog verder evolueren en daardoor kan het lang bewaard worden.