vin.ボーン/ブーンファロ 250ml 2023

販売価格
628円(税込み)
会員価格
610円(税込み)
在庫
3
商品コード
10385

数量

カテゴリー
ベルギー/オランダBelgique/Netherland
メーカー
BrewerijBoonボーン醸造所ブーンBelgianベルギーベルギービールBarrel
ブランド
FaroファロランビックLambicランビックバレル熟成
オリジナルグラスOrigial Glass :300mlファログラス / Tasting Glassテイスティンググラス
★熟成麦酒です。
柔らかな酸味と滑らかな舌触り、時間と共に現れる複雑な風味など、素晴らしいバランスをお楽しみいただけます。
ブーン・ファロは、造りたての新鮮なビール(“meertsbier”)と熟成させたランビックをほどよくかけ合わせ、 さらにブラウンキャンディーシュガーを加える事でやさしい甘さに仕上げられた、自然発酵の低アルコール ビールです。
ファロの歴史は古く、さかのぼれば16世紀の頃には、すでに多くの人々に愛されていました。 ランビックに比べてお手頃で、豊かな風味とキャンディーを髣髴させる味わいは、特に女性や若者を虜に していました。
残念ながらこんにち、ファロを手掛ける醸造所はあまり多く現存していません。ブーン醸造所がお届けするファロは、キャンディーシュガーによって色づいた明るい茶色、甘酸っぱさ、やわらかで芳醇な味わい、5%の低アルコールで飲みやすい典型的なファロの特徴を兼ね備えたビール です。
Faro Boon is a specialty based on old lambic beer and driven to which we add spices and sugar candy.This makes Boon Faro a sweeter and lighter version of lambic, as the alcohol content is just 5%.
This lower alcohol lambic beer is the easiest to enjoy at any occasion.
The candy sugar gives it a very delicate flavour.Faro is a popular Boon lambic beer, tasty and unpretentious.Kick back and enjoy it with friends.
Brouwerij Boon zet een bijzondere streektraditie voort met deze karaktervolle faro op basis van jonge en oude lambiekbieren.
Kandijsuiker zorgt voor zijn lichtbruine kleur en zoetzure smaak.Faro Boon is een bier van spontane gisting, waarvoor meertsbier en oude lambiek gemengd worden.Zijn lichtbruine kleur en zoetzure smaak wordt verkregen door het maken van een assemblage van jonge lambiek met kandijsuiker en een kleine hoeveelheid oudere scherpzure lambiek.Faro is een traditioneel lambiekbier dat in het begin van de 20ste eeuw - net als lambiek – heel geliefd was in onze streek.
De ‘klassieke’ faro was licht in alcohol, zoet dankzij de kandijsuiker en liet zich makkelijk drinken.
Het was zowat het ‘pintje’ voor alledag.Daarmee vergeleken is Faro Boon eigenlijk een ‘dubbele faro’: hij bevat niet alleen jonge lambiek, maar ook oudere, sterkere lambiek van 3 jaar. Hij heeft nog meer karakter en een alcoholpercentage van 5%.Smaak Faro Boon wordt gekenmerkt door zijn volmondigheid en het sterke karakter van jonge lambiek, dat de typische zoetzure smaak onderbouwt.